Etablering og selskapstruktur

Beslutningen til Vest Buss Industri AS i oktober 2010 om å legge ned produksjon av busskarosserier i Stryn utløste et omfattende arbeid lokalt for å etablere alternativer for videre arbeid for de i overkant 100 ansatte ved fabrikken i tillegg til underleverandørene som ville bli berørt.

Fabrikken i Stryn hadde i stabil arbeidskraft med lang erfaring og kompetanse både for bygging og utvikling av buss.

Behovet for ny sysselsetting samtidig som en ønsket å ta vare på kompetansen som var bygget gjennom flere tiår, gjorde at det ble vurdert ulike modeller for ny alternativ drift.

I denne sammenheng ble det etablert en eiergruppering satt sammen av tidligere ansatte i Vest Buss Industri A/S, underleverandører og nye industrielle investorer i Nordfjord og på Sunnmøre.

Medvirkning fra lokale banker og investeringsselskaper, kommune, fylkeskommune og Innovasjon Norge gjorde til at et nytt selskap ble etablert med hensikt å kunne holde frem produksjon og utvikling av buss i Stryn.

Etter forhandlinger med Vest Buss Industri AS og Visnes Industripark AS (eier av bygninger og industriområde), kom man frem til en løsning med følgende hovedpunkter:

  • Det nyetablerte selskapet kjøper de nødvendige produksjonsmidler og rettigheter for produksjon av modellene Center, Horisont og Contrast fra Vest Buss Industri AS.
  • Det er inngått leieavtale med Visnes Industripark AS i Stryn om leie av 2 700 kvm. industri og kontorareal til fremtidig produksjon.

Med denne bakgrunn ble selskapet Gode Busser Holding AS stiftet 3. desember 2010 for å kunne etablere nødvendige avtaler nødvendig for ny drift.

Som en følge av denne etableringen, ble et eget selskap med hensikt å forestå den fremtidige drift og produksjon stiftet 4. januar 2011.

GB Drift AS (org. nr. 996 390 799) ble registrert 10. januar 2011.

Selskapet er registrert med Gode Busser Holding AS som 100% eier, og har den samme ledelse/styre som Gode Busser Holding AS.

Produksjon av busser og karosseri samt ettermarkedsfunksjoner organiseres gjennom dette driftselskapet.

 

Mer om Gode Busser Holding AS kan du lese her, vil du vite mer om GB Drift AS, kan du lese her.