Gode Busser Holding AS

Etablering av selskapet

Virksomheten  som startet ny produksjon av buss i Stryn, er etablert som to aksjeselskap, hvor selskapet Gode Busser Holding AS ble registrert 14. desember 2010.

Selskapet har følgende aksjonærer:

Nomek AS, Stryn

15,4

%

Jon Rune Heimlid (daglig leder)

3,8

%

Fjord Invest Sørvest AS, Førde

46,2

%

Borgund Industri AS, Ålesund

15,4

%

Arild Bødal (styrets leder)

7,7

%

Sydveggen AS, Ålesund

7,7

%

Petelin AS, Ålesund

3,8

%

Selskapets eiere representerer betydelig industriell og markedsmessig erfaring fra beslektede bransjer og innovasjon i regionen.

Gode Busser Holding AS har følgende styre/ledelse:

 

Adm.direktør:     Jon Rune Heimlid

 

Styret:

Styreleder:          Arild Bødal,6789 Loen (Nomek AS)

Styremedlemer: Kjell Arvid Storeide (Borgund Industri AS), Roger Flølo (FjordInvest Sørvest AS).

 

Gode Busser Holding AS overtar aktiva og rettigheter knyttet til deler av bussproduksjonen i Stryn fra Vest Buss Industri AS.

Et eget selskap med hensikt å forestå fremtidig drift og produksjon  ble stiftet 4. januar 2011.

Selskapet, som ble registrert 10. januar 2011, har det ”foreløbige” navn GB Drift AS (org. nr. 996 390 799).

Selskapet er registrert med Gode Busser Holding AS som 100% eier, og har felles styre/daglig ledelse.

Det er satt i gang en prosess både internt og eksternt med valg av navn og utvikling av selskapets profil.

Les mer om GB Drift AS her.

 

Begge selskapene samlet ha en innskutt aksjekapital på i overkant av 8 mill. NOK.
Selskapenes bankforbindelse er Sparebanken Sogn og Fjordane.

Forberedelse for produksjon

Det nye selskapet har inngått avtale av leie av deler industrianlegget hvor Vest Buss Industri AS hadde sin produksjon i Visnes Industripark AS.
Arbeidet med å tilpasse produksjonslokalene er godt i gang. Videre er rekruttering av medarbeidere i administrasjon og produksjon fullført.

Ved oppstart, vil i overkant av 50 medarbeidere være på plass, rekruttert blant tidligere ansatte i Vest Buss Industri AS.

I forbindelse med rekruttering av medarbeidere, har det blitt lagt vekt på det at det nye produksjonsselskapet skal opprettholde kompetansen som gjennom lang tid er bygget opp i Stryn når det gjelder konstruksjon og produksjon av buss og karosserier.

Oppstart produksjon

Oppstart av produksjon i det nye selskapet vil finne sted 7. februar 2011. De første ordrer er på plass, og chassis fra Volvo og Scania er underveis til Stryn.

Hvilke produkter vil bli tilbudt markedet

Det nye produksjonsselskapet har overtatt alle rettigheter når det gjelder produksjon av modellene som tidligere ble produsert ved Vest Buss Industri AS, det vil si modellene Center, Contrast og Horisont.

Dette innebærer at ”vanlige” busser for by-, forstad-, regional- og langrute/ekspress fortsatt vil bli tilbudt markedet med basis i modellene ovenfor.
Med utgangspunkt i de samme modellene, har det over tid blitt utviklet flere konsept for spesialformål (blant annet for omsorg og undervisning). Utvikling av disse produktene vil fortsette, og innsatsen mot denne delen av markedet vil bli intensivert.
Karosseriene vil bli tilbudt på chassis fra MAN, MB, Scania, Volvo og IVECO i lengder fra 9,5 – 15 meter som normalgulv og laventrè.

Les mer om bussproduktene våre her.

Reparasjon – ettermarked

Det etablers forbindelse med produksjon av busser, også bli etablert avdeling for reparasjon, ombygging, lakkering, antirustbehandling (Mercasol) og renovering av brukte busser. Tilsvarende blir også tjenester for support og reservedeler etablert for busser og karosserier som leveres.

Les mer om våre ettermarkedsprodukter her.

Informasjon om firma, adresse, kontaktpersoner, telefonnr. og e-postadresser finner du her.